Puur natuur

Vorige week vrijdag de eerste van de vier nieuwe chemokuren Taxol / Paclitaxel gehad. Uit nieuwsgierigheid opgezocht wat voor soort chemo het is (de vorige cocktail bestond namelijk uit een afgeleide van mosterdgas 😳). De Taxol is gebaseerd op het sap van de stam van de Taxus boom, die ene met die rode besjes. Bijwerkingen: grieperig gevoel, bot- en spierpijn en eventueel neuropathie. Maar zoals oncoloog vriend G. van zus Dorien zegt: het is een uiterst effectief middel. En voor mij nu vooral preventief voor de toekomst. Die bot- en spierpijn neem je voor lief natuurlijk, maar heb ik wel gevoeld, ja! Ouderwetse groeipijn, leek het wel! Dus veel paracetamol en warme baden. Griep kreeg ik ook, of in ieder geval zware verkoudheid. Dat is even oppassen, want je mag geen koorts krijgen als je aan de chemo zit.

Dus even heel rustig gedaan, ook wel weer eens goed. La Casa de Papel gekeken, me verdiept in Pokemonkaarten, Tijl uitgehoord over zijn toekomstige bruiloft met vriendin E. en mijn kledingkast opgeruimd in het kader van het nieuwe jaargetijde. Heb gewoon tijd om me vooraf te verdiepen in de opruimmethode van Marie Kondō (β€œword je gelukkig van dit kledingstuk”) waarna Dirk drie (!) vuilniszakken kleding kon wegbrengen naar het Rode Kruis. Ik had het er met een lieve lotgenoot over, dat je door deze periode weer heel minimalistisch wordt. Wat doet uiterlijk er toe (nouja, een beetje dan), als je gezondheid op het spel staat?

Misschien normaliseert de ijdelheid weer als alles achter de rug is…maar nu wil je vooral weer beter en heel oud worden. Met puur natuur! Het is wel fijn, dat minimalistische, want het scheelt tijd met aankleden (haren wassen hoeft ook al niet meer), dus nog meer effectieve uurtjes over voor belangrijke dingen (appen, kranten lezen en Netflixen πŸ˜‰). En voor eten, kletsen en knuffelen met de boys … als zij niet willen appen met oma of Netflixen πŸ˜‚. (β€œNee mam, ik wΓ­l niet vertellen hoe het op school was!”) Volgende week kuur nummer zes alweer, nog drie te gaan! En als ik een Taxus zie bij een van mijn wandelingen in ons middenduingebied, doe ik ondanks de pijn wel een β€œPrinses Irene” om de natuur te bedanken. 😘πŸ’ͺ😘

13 gedachten over “Puur natuur”

 1. Wat n verhaal weer! Je geeft ons wel de kans om mee te leven! Het is soms of ik naast je zit!
  Binnenkort kom ik letterlijk even naast je zitten ! Kun je al n bezoekje aan? Laat je ff weten !
  Wanneer t je uitkomt xxxv

 2. Lieve Willemijn, wil je met mij en Moos, binnenkort, in ons mooie buiten gebied, paddenstoelen zoeken? Ik haal je op en breng je weer terug?! Ik heb al heel wat mooie formaties gezien! Dikke kus Bar

 3. Wilde je niet ongerust maken, maar heb dezelfde ervaring met Tacol.
  Zie toch liever een taxusboom of struik dan die afgeleide rommel in je lijf!
  Maar voor het goede doel moet je wat overhebben.Een paar bijwerkingen heb ik na 3 jaar nog steeds, maar cheer upπŸ˜™
  Groetjes van nr 13.

  1. Ja, voor het goede doel is het allemaal goed te doen! πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ Dankjewel! 😘😘😘

 4. Als ik een Taxus zie doe ik n extra Prinses Irenetje voor je. Met een dubbele taxushug als ie zorgt voor minder of uitsluitend uiterst milde bijwerkingen. Want hΓ©, gewoon kanker is wel genoeg zeg.
  Liefs! 😘

 5. Over de taxus : het is een aanrader om in juni tot half augustus de “jonge “scheuten van de taxus te snoeien en op te vangen op een schoon zeil of kleed.
  Hier is de mogelijkheid ze af te leveren bij de gemeente.
  De hagen van de begraafplaats worden ook zo ingezameld.
  Let op met de bessen van de taxus.
  Deze zijn voor mensen giftig.
  Heb je een taxus informeert of jullie gemeente dit ook doet.
  En je helpt niet alleen onze Willemijn ermee,maar nog veel meer mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *